Що таке Гонконг, і із чим його їдять!

ням-нямка

Гурмани-аматори, без сумніву, зобов’язанi відвідати таке місто, як Гонконг! Саме знамените блюдо гонконгської кухні, безумовно, “дим сам” – легка закуска, що представляє собою розкладені по різних тарілочках десерти, фрукти, морепродукти, які подаються звичайно із чашкою гарячого чаю.

Але не варто, і зневажати традиційною, гонконгською локшиною: соєва, рисова, гречана, проста й із приправами й гарнірами, але найвідоміша, звичайно, локшина мека. Але ж є ще й рис! Усі ці блюда можна не тільки спробувати в кожному із численних кафе, ресторанів і забігайлівок, але й навіть у вуличних торговців. Як і будь-який порт, славиться Гонконг і своїм рибним меню, кожний бажаючий може спробувати його на набережній Саi Кунг, у невеликім сільці Леї Юе Мун, і на островах Ламма й Чонг Чау. Саме в цих місцях подають найкращі рибні блюда.

Але аматорів спробувати вкрай екзотичні блюда варто застерегти – у випадку якщо ви не доїсте замовлене вами блюдо, ви будете оштрафовані! Цей унікальний захід пов’язан з тим, що общепит міста прагне заощадити на прибиранні. Сума штрафу може бути від 60 центів до 2 з половиною американських доларів. Але, як відзначають влади Гонконгу, цей захід носить лише попереджувальний характер, і ніхто з відвідувачів ресторану оштрафований не буде, тому що вони дорожать своїми клієнтами.